![]() |
Kita bagi nampak class sikit๐๐ |
3 Cawan tepung gandum
3/4 cawan fresh milk
2 1/2 sudu besar gula
1/4 cawan butter ( 57g)
1 biji telur
1 1/4 sudu teh garam
1 sudu teh yis
CARA:
Fresh milk dipanaskan sedikit (suam). Masukkan semua bahan dan gaul, masukkan fresh milk dan uli.
Rehatkan dalam 10 minit. Leperkan dan biarkan dalam 20 minit. Roll out , geleklah dengan rolling pin sehingga jadi pastry yang nipis dan sedia untuk difilling.
Filling:
1/4 cawan (57g) unsalted butter (soften)
1/2 cawan (90g) soft brown sugar
2 sudu teh cinnamon powder
Gaul dan spread atas pastry, gulung kemas, potong guna benang. Atur dalam loyang dan siap untuk di bakar. Bakar macam roti juga, 15 minit 180C.
![]() |
aturlah semua, yang kurang segak tu yang hujung-hujung.... |
![]() |
Bolehlah untuk menghilangkan craving anak-anak... |
No comments:
Post a Comment