Kita bagi nampak class sikit๐๐ |
3 Cawan tepung gandum
3/4 cawan fresh milk
2 1/2 sudu besar gula
1/4 cawan butter ( 57g)
1 biji telur
1 1/4 sudu teh garam
1 sudu teh yis
CARA:
Fresh milk dipanaskan sedikit (suam). Masukkan semua bahan dan gaul, masukkan fresh milk dan uli.
Rehatkan dalam 10 minit. Leperkan dan biarkan dalam 20 minit. Roll out , geleklah dengan rolling pin sehingga jadi pastry yang nipis dan sedia untuk difilling.
Filling:
1/4 cawan (57g) unsalted butter (soften)
1/2 cawan (90g) soft brown sugar
2 sudu teh cinnamon powder
Gaul dan spread atas pastry, gulung kemas, potong guna benang. Atur dalam loyang dan siap untuk di bakar. Bakar macam roti juga, 15 minit 180C.
aturlah semua, yang kurang segak tu yang hujung-hujung.... |
Bolehlah untuk menghilangkan craving anak-anak... |
No comments:
Post a Comment